23/11/08

Διαδρομές...

Περπατώ παράλληλα με τις γραμμές του τραίνου... Δεν κυκλοφορεί ψυχή.. Βλέπω τα τραίνα που παιρνούν!! Κάθε δέκα λεπτά ή και πιό λίγο.. Δεν ξέρω... Σταμάτησα απο καιρό να κοιτώ την ώρα... Έρχονται πολλές σκέψεις στο μυαλό..

Μια διαδρομή που έχω κάνει άπειρες φορές.. Ηράκλειο - Πειραιά... Για βόλτα, δουλειά, διακοπές.. Για τις καλοκαιρινές διακοπές εννοώ. Να πάρω καράβι.. Μή σας μπερδέψω κίολας..



Κάποτε η διαδρομή ήταν πολύ όμορφη.. Ο κόσμος γενικά ήταν πιό όμορφος. Και δεν εννοώ την εξωτερική ομορφιά.. Όσο περνάν τα χρόνια όλο και πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα. Πολύς κόσμος, άσχημες μυρωδιές.. Μετανιώνεις την ώρα και την στιγμή που μπήκες.. Καλύτερα να έπαιρνες ταξί.. Θα σου στοίχιζε λίγο παραπάνω αλλά..

Κοιτάς τον διπλανό σου και σε κοιτάει λες και είσαι ο τελευταίος.. Ο παραπεταμένος. Χαμογελάς και νομίζουν ότι είσαι τρελός.. Εάν ζητήσεις βοήθεια για κάτι, κανείς δεν θα γυρίσει να σου δώσει σημασία.. Ίσως να ήταν έτσι και παλιότερα τα πράγματα και να μην τους έδινα τόση σημασία.. Ποιός ξέρει..

Κάποτε ήθελα να μπαίνω στο τραίνο συνέχεια.. Πέρναγα πολλές ώρες εκεί. Διαδρομές για σχολειο & δουλειά.

Κι αναρωτιέμαι.. Σίγουρα, περνώντας τα χρόνια τα πράγματα αλλάζουν. Γιατί όμως προς το χειρότερο.. Γιατί να μήν είναι όλα πιο ρόζ..

8 σχόλια:

OI.METHISTANES είπε...

GIA KOITA NA FTIAXEIS TIN PSIHOLOGIA SOY SE PARAKALW...ANTE ME TIS PRWTES VROHES MAS MELANHOLISE TO XAROYLITAKI MAS ...HAMOGELO KAI ESIODOXIA PARAKALW..KAI I ANIFORA SINEHIZETE....XA XAXAXA

jacki είπε...

Κοπέλα μου το τραίνο που θα πάρεις για να έρθεις στη Θεσσαλονίκη θα είναι ροζ.. Σε περιμένω. Εγώ λατρεύω το τραίνο και τους ανθρώπους που ταξιδεύουν.. Έχουν μια αλλιώτικη νοσταλγία.
Φιλιά.

jk in your life είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.

xaroylita είπε...

@ oimethistanes : αφού ξέρεις.. όταν αλλάζει ο καιρός μελαγχολώ.. Ελλάτωμα;; Δεν ξέρω.. Φιλάκι με χαμογελάκι..


@Κοριτσάκι μου, jackoula : Με αεροπλάνο θα έρθω.. Ήθελα με τραίνο αλλά θα μου φάει πολλές ώρες.. Ανυπομονώ... Φιλάκι.


@ jk in your life : Το τραίνο της ζωής μας, εεε.. αυτό κάνουμε.. Το παλεύουμε.. Αλλά λίγο πιό ροζ δεν θα ήταν κι άσχημα.. Φιλάκι γλυκό. Καλή συνέχεια.

jk in your life είπε...

ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑΤΙ;

gatti είπε...

Τρένο... Αγαπημένο μέσο μεταφοράς σε παλιότερες εποχές της ζωής μου. Μπορεί να μην ήταν τότε σύγχρονο, αλλά ήταν ανθρώπινο.

Τώρα δεν υπάρχει αυτό. ΄Η μήπως όχι;
Οσο διαρκούν οι μνήμες μας, θα υπάρχει και εκείνο το παλιό αγαπημένο τρένο με τις όμορφες διαδρομές...

Καλημέρα Χαρά μου!
Εχεις προσκλησούλα! :)))

Poet1 είπε...

Και ομως δεν ειναι τόσο χάλια όλα τα πράγματα... Εμείς απο μόνοι μας βγαζουμε τα μάτια μας... Σκέψου θετικά ίσως βοηθήσει.Την καλησπέρα μου_

xaroylita είπε...

@jk in your life : Ποιός διαγράφει τί.. Δεν σε κατάλαβα.. Φιλάκια πολλά και καλό ξημέρωμα..


@Gattouli : Έπαιξα στο παιχνιδάκι που με προσκάλεσες αλλά έπεσες στην περίπτωση όπως ανέφερα.

Πάντα θα υπάρχει στο μυαλό εκείνο το αγαπημένο τραίνο.. Που με πηγαινοέφερνε απο το σχολείο στο σπίτι, στο γήπεδο με τα κορίτσια.. Στο θησείο για καφεδάκι.. Το τραίνο της ζωής που είπε και μιά φίλη..

Φιλάκι καλή μου..


@ Poet 1 : Καλως όρισες στο ημερολόγιο μου.. Πάντα θετικά σκέφτομαι. Απλά υπάρχουν κάποιες στιγμές που με γυρνούν πίσω και με μελαγχολούν..

Καλό ξημέρωμα.