7/10/08

Ταξιδεύοντας στην Ισπανία..

H Ισπανία κατατάσσεται στην τρίτη θέση μεταξύ των κορυφαίων ταξιδιωτικών προορισμών στην Ευρώπη. Πράσινες κοιλάδες, χιόνι στα βουνά του Βορρά και συγχρόνως μια άγονη έρημος.


Η Ισπανία φημίζεται για τις παραλίες της.
Στην Νότια Ισπανία συγκεκριμένα υπάρχουν παραλίες με λευκή άμμο, ενώ στην Δυτική παραλίες με εξωτική μαύρη άμμο στο ηφαιστειογενές έδαφος των Κανάριων Νήσων. Η Ισπανία παρουσιάζει ένα πνεύμα γιορτής, όπως αντικατοπτρίζεται στο μοναδικό "La Tomatina." Αξίζει τον κόπο να ταξιδέψετε για τα εκλεκτά εδέσματα..
Υπάρχουν πολλά μέρη να επισκεφτείτε.
Θα θαυμάσετε από κοντά την εξαίσια αρχαία αρχιτεκτονική. Όπως το ρωμαϊκό υδραγωγείο, τους ισλαμικούς, γοτθικούς, καθεδρικούς ναούς, τα παλάτια και τα μεσαιωνικά κάστρα.
Ταξίδι στη Μαδρίτη: Το Museo del Prado, Reina Sofia είναι φημισμένες art galleries ενώ το Palacio Real, είναι ένα μεγάλο παλάτι. Το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.


Μπορείτε να ταξιδέψετε στη Βαρκελώνη για να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική του Gaudi(πλοίαρχος του μοντερνισμού).



Η Βαλένθια, είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη, η οποία είναι ιδανική για ταξίδια. Επισκεφτείτε το μουσείο κάλων τεχνών, δείτε την πλούσια αρχιτεκτονική και ζήστε την έντονη νυχτερινή ζωή. Η Σεβίλλη, η πρωτεύουσα της Νότιας Ισπανίας φημίζεται για τα μοναδικά μουσουλμανικά μνημεία, και το φλαμένκο stupendous (καθεδρικός ναός).

Προσθέτο και αυτή τη φωτό, μετά από επισύμανση ενός φίλου.. Γρανάδα..



Μήπως είναι ώρα για ένα ταξιδάκι στην Ισπανία!!! Ούτε κι εγώ έχω πάει. Και με όλα αυτά που είδα, ψήνομαι. Σκεφτείτε το..

4 σχόλια:

gregory είπε...

να συμπλησοσω και την γραναδα με ..την ΑΛΑΜΠΡΑ ΤΗΣ...

xaroylita είπε...

Ευχαριστώ, Gregory.. Κι εγώ τώρα μαθαίνω..

gatti είπε...

Καλώς σε βρίσκω κι από εδώ. Δεν έχεις πάει Ισπανία και έκανες τόσο ωραία ανάρτηση; Φαντάσου να πας τι έχεις να παρουσιάσεις!

Καλά να περνάς γαυράκι, πολύ ωραία τα μπλογκάκια σου! :))

jacki είπε...

Ετοίμασε βαλίτσες φεύγουμε κοπελιά :)))
Αχ Ισπανία σου ερχόμαστε.