11/10/08

Λίγα λόγια....

Με αφορμή, το δεύτερο live επεισόδιο της "Παρέας", θα ήθελα να πώ ένα "Μπράβο" για τα θέματα που θίξανε τα παιδιά.. Δεν έτυχε ποτέ, να παρεβρεθώ σε αντρική παρέα, η οποία θα συζητάει τέτοια θέματα.. Ζήλεια-Σχέσεις κλπ.

Οι σχέσεις μεταξύ γυναικών και αντρών είναι ένα περίπλοκο ζήτημα.. Ο καθένας έχει τον δικό του χαρακτήρα, τις δικές του απόψεις, τα δικά του θέλω. Όμως για να κρατήσει μία σχέση θα πρέπει, τα θέλω του ενός να συμβαδίζουν με του άλλου. Αυτό είναι πολύ δύσκολο. Και πού καταλήγουμε;; Συμβιβαζόμαστε, κλεινόμαστε στους εαυτούς μας, δεν κάνουμε πράγματα που θέλουμε, είτε γιατί σε εισαγωγικά μας απαγορεύεται είτε γιατί δεν θέλουμε να δημιουργούμε κόντρες.. Αποτέλεσμα;; Όλοι θα το ξέρετε.. Ζήλεια, μουρμούρα, τσακωμοί και ένα σωρό άλλα που καταστρέφουν την σχέση.. Και φυσικά τόσα άλλα θέματα(γράφεις βιβλίο).

Ας αρχίσω:

1)Βραδιά ποδοσφαίρου : Ο σύντροφος σας έχει καλέσει φίλους στο σπίτι για να δούν μπάλα. Σαν καλή οικοδέσποινα, θα τους περιποιηθείται χωρίς γκρίνια. Μπορείτε να καλέσετε και μια φίλη για παρεούλα. Θα ήταν καλύτερο να σας παρατήσει μόνη και να τρέχει αλλού; Στο κάτω κάτω, δεν έχει μπάλα κάθε μέρα!!!

2)Θέλει να βγεί με τους φίλους του ή με τις φίλες της για ποτάκι. Ντε και καλά, να πάτε κι εσείς μαζί. Πάρτε τις φίλες/φίλους σας και πηγαίντε αλλού. Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική "Γιατί δεν θέλει να πάω μαζί του/της = θα συναντήσουν γκόμενες/γκόμενους".

3)Διακοπές: Όλοι χρειαζόμαστε διακοπές. Και με τον Καλό/Καλή μας, αλλά και μόνη μας. Με τους φίλους μας. Να ξεφύγουμε. Ειδικά όταν συζούμε με τον σύντροφό μας και είμαστε συνέχεια μαζί.. Γιατί πρέπει κάθε φορά που κανονίζουμε διακοπές να βγάζουμε τα μαχαίρια..

4)Βραδιά γυναικών: Κανονίζουν οι γυναίκες βόλτα. Μήν τους βγάζετε το λάδι, με σχόλια του τύπου "Και γιατί δε μαζεύεστε σπίτι όλες μαζί", "Και που θα πάτε 5 γυναίκες μόνες" και άλλα τέτοια. Ξέρετε εσείς..

5)΄Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν ζηλεύει. Όποιος το πεί αυτό είναι ψέμα. Έστω και μία ελάχιστη ποσότητα ζήλειας, πάντα υπάρχει. Με το να ζηλεύεται σε υπερβολικό βαθμό, μόνο κακό κάνεται. Πνίγεται το έτερον ήμισυ.. Του κόβεται τον αέρα(αναφέρομαι και στους δύο).

6)Οι φίλοι μας: Ποτέ δεν ξεχνάμε τους φίλους μας. Αυτούς που είχαμε πριν την σχέση μας. Πέφτουμε με τα μούτρα στο νέο μας σύντροφο και ξεχνάμε τους πάντες. Μέγα λάθος. Γνωρίζουμε εξ'αρχής τους φίλους μας στο αίσθημα. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Είναι η ζωή μας. Δεν την πετάμε έτσι.

Το θέμα είναι να νιώθεις ελεύθερος. Όπως όταν είσαι μόνος σου. Να μη νιώθεις καταπιεσμένος και εγκλωβισμένος. Γι' αυτό οι περισσότεροι γάμοι και οι απλές σχέσεις δεν κρατάνε.. Δεν παντρευτήκαμε κάποιον για να τον κάνουμε κτίμα μας. Κανείς δεν ανήκει σε κανέναν. Ούφ... Τα είπα, τα άκουσα κι εγώ και ξελάφρωσα.. Γυναίκες: Πηγαίντε σε κανένα αγώνα ποδοσφαίρου, με το φίλο σας.. Θα νιώσετε πολύ ωραία. Άντρες: ψώνια με την γυναίκα σας. Χωρίς γκρίνια (χιχιχι).

Παρότι γυναίκα θα ήθελα να ομολογήσω ότι οι άντρες είναι περίεργα πλάσματα. Αλλά εμείς οι γυναίκες είμαστε... άλλο πράγμα. Ανεξήγητο!!!!!!!!!Δεν μας πιάνεις, πουθενά..

Μάκια...

3 σχόλια:

Λούσυ είπε...

Χαρουλίτα μου όμορφα τα λες... Σίγουρα οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες και περίεργες, ωστόσο προτείνω κι εγώ με τη σειρά μου μια μη εγωκεντρική στάση ζωής γενικότερα. Δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου. Ετεροκαθοριζόμαστε κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε... Φιλιά!!! Καλή εβδομάδα

jacki είπε...

Προβληματίστηκες Χαρουλίτα μου όμορφα. Σωστά αυτά που λες. Στον άλλον πρέπει να αφήνεις χώρο και χρόνο δικό του. Να μπορεί να αναπνέει ελεύθερα.
Καλημέρα.

xaroylita είπε...

@Λούσυ μου.. Ο κοσμος θα ήταν πολύ καλύτερος τότε. Οι σχέσεις γενικότερα.. Μάκια

@jacki καλή μου!! Προβληματίζομαι αρκετά τον τελευταίο καιρό.. Φιλάκι γλυκό και αγκαλίτσα καλή μου..