26/8/08

Λίγο αθλητισμό! Έτσι,για να ξεπιαστούμε...

Η Ενόργανη Γυμναστική αποτελείται από ένα σύνολο ασκήσεων με όργανα στα οποία διαγωνίζονται οι αθλητές και η τελική βαθμολογία τους προκύπτει συνολικά με απόφαση της κριτικής επιτροπής. Διαθέτουν ευλυγισία και δεξιότητες που έχουν κατατάξει εξάλλου την Ενόργανη Γυμναστική σε ένα από τα σημαντικότερα Ολυμπιακά Αγωνίσματα στα οποία οι ακροβατικές ικανότητες των αθλητών κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα!




Οι άντρες αθλητές αγωνίζονται στους κρίκους, στο μονόζυγο, στο δίζυγο, στον ίππο, ασκήσεις εδάφους,ενώ οι γυναίκες αγωνίζονται στο ασύμμετρο δίζυγο, στις ασκήσεις εδάφους και στην δοκό ισορροπίας. Η ενόργανη Γυμναστική είναι απ'τα παλαιότερα Ολυμπιακά Αγωνίσματα.



Είναι αδύνατον να σκεφτούμε την ενόργανη γυμναστική και να μην φέρουμε αμέσως στο μυαλό μας τη Νάντια Κομανέτσι.
Aπό την ηλικία των έξι ετών, η Νάντια έκανε το διεθνές ντεμπούτο της το 1971 και με το θάρρος, τη τεχνική και τη μοναδική ευλυγισία της ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανοίγοντας παράλληλα νέους δρόμους στο άθλημα και προκαλώντας πολλές συναθλήτριές της να τη μιμηθούν. Στην ιστορία της Ενόργανης Γυμναστικής μόνο εκείνη κατάφερε να πάρει το άριστα 10 στην βαθμολογία και να γίνει το κορίτσι-θρύλος.

Μήπως να ξαναρχίσω το άθλημα; Ξέρατε ότι ήμουνα αθλήτρια της ενόργανης; Όχι έ!! Όταν ήμουνα πιτσιρίκα.. Θα ψάξω να βρώ φωτογραφίες και θα κάνω ένα αφιέρωμα στον ευατό μου. Την έχω ψωνίσει λίγο αλλά δεν πειράζει..

Δεν υπάρχουν σχόλια: