31/7/08

Αφιέρωμα " Κουφονήσια"


Το Κάτω Κουφονήσι έχει έκταση 4,3 τ. χλμ. και είναι σχεδόν ακατοίκητο. Στο νησί θα δείτε λίγες μόνο εξοχικές κατοικίες, ενώστο μικρό γραφικό λιμανάκι του αράζουν μόνο ψαροκάικα και εκδρομικά καραβάκια. Διαθέτει μερικές υπέροχες ερημικές αμμουδιές τις οποίες προτιμούν πολλοί γυμνιστές.
Μοναδικό αξιοθέατο του νησιού αποτελεί το εκκλησάκι της Παναγίας που είναι κτισμένο στο μόλο, πάνω σε αρχαία ερείπια.

Το Επάνω Κουφονήσι είναι το μικρότερο και πιο πυκνοκατοικημένο νησάκι των Κυκλάδων. Έχει έκταση 3,5 τ. χλμ. και 285 κατοίκους.
Το Κουφονήσι, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι είναι ένα γνήσιο ψαροχώρι. Όλοι οι κάτοικοι ασχολούνται με την αλιεία και αναλογικά με τον πληθυσμό του θα λέγαμε ότι διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους αλιευτικούς στόλους της Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συνηθίζουν να λένε, με μια δόση υπερβολής, οι κάτοικοι. Ότι δηλαδή τα καΐκια είναι περισσότερα από τους κατοίκους.
Οι παραλίες του είναι πραγματικά μαγευτικές. Θα συναντήσετε πέντε συνεχόμενες αμμουδιές και θα φτάσετε στο Πορί, έναν κυκλικό όρμο απίστευτης ομορφιάς. Στη βόρεια πλευρά του υπάρχει μια θαλάσσια σπηλιά.
Το Κουφονήσι ΄΄ανακαλύφθηκε΄΄ τουριστικά την τελευταία δεκαετία. Το νησί διατηρεί αναλλοίωτες τις φυσικές του ομορφιές και την παραδοσιακή του γοητεία. Λειτουργούν αρκετά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που προσφέρουν στους επισκέπτες άνετη διαμονή. Στις ταβέρνες του νησιού θα απολαύσετε εκλεκτές συνταγές και θα διασκεδάσετε με παραδοσιακή μουσική.

Είναι ο επίγειος παράδεισος όσων επιθυμούν ήσυχες διακοπές. Ανακαλύψτε τον!

3 σχόλια:

don Quixote είπε...

απιστευτο νησι...
για καλη μου τυχη βρεθηκα εκει το προηγουμεο καλοκαιρια και επαθα πλακα και τα δυο νησια ειναι φοβερα και

ειδικα στο κατω κουφονησι ειναι πολυ ηρεμα...

και το καλυτερο απο όλα οτι το γυρνας ολο περπατοντας σε μια ωριτσα

το μεγαλυτερο αξιοθετο του νησιου(μετα τις παραλίες του ο καπεταν Πρασινος που εχει το καραβακι που παει τον κοσμο απο παραλια σε παραλια

φιλια
καλό καλοκαιρι

bikaki είπε...

xaroylita...σσσ, μην μας ακούσουν πολλοί,είναι κρίμα να ανακαλύψουν όλοι αυτόν τον παράδεισο!!πλάκα κάνω..πήγα μια και θα ξαναπάω σίγουρα πολλές φορές ακόμη.
καλό υπόλοιπο καλοκαιριού..
τα λέμε ή εδώ ή σε "εμάς"

Aνεμος είπε...

υπέροχα στα κουφονίσια απο τουε αγαπημένους προορισμούς