31/10/08

Πάει ο Οκτώβρης!!!

Σήμερα τελευταία μέρα του Οκτώβρη. Αύριο Πρωτομηνιά. Πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος. Πότε ήμασταν διακοπές, πότε γυρίσαμε… Και τώρα!!! Μένουν 2 μήνες μόνο για να έρθει το 2009.

Ο καιρός μία έτσι μία αλλιώς. Άντε να μπει για τα καλά ο Χειμώνας. Να ξέρουμε και πώς να ντυθούμε, βρε αδερφέ. Να ξεκινήσουμε και τις χειμερινές εκδρομές, τις επισκέψεις μας σε θέατρα και μουσικές σκηνές( και η αλήθεια είναι ότι είναι πάρα πολλές φέτος και καλές)..

Ο Χειμώνας, μας φέρνει πιο κοντά.
Παρόλο το τρέξιμο για δουλειές, σχολές, γυμναστικούς συλλόγους και λοιπές υποχρεώσεις γενικότερα, πιστεύω πως το χειμώνα όλοι ερχόμαστε πιο κοντά. Μαζευόμαστε σε σπίτια φιλικά, βγαίνουμε έξω, επικοινωνούμε περισσότερο. Δεν ξέρω εάν συμφωνείτε μαζί μου. Άποψη μου αυτή.

Θα ήθελα να ευχηθώ «Καλό μήνα» σε όλους, επώνυμους & ανώνυμους bloggers που περνάνε από δώ. Μία μέρα νωρίτερα μεν αλλά αύριο , δύσκολα τα πράγματα. Δουλειές . Καταλαβαίνετε .. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους…

Φιλάκια , xaroylita!!!

30/10/08

Και τώρα τί κάνουμε...

H ώρα είναι 12 και κάτι. Δεν πέρασε ακόμη απο τα μάτια μου η νύστα... Περίεργο. Συνήθως κοιμάμαι νωρίς. Η τηλεόραση παίζει αγαπημένη σειρά "Ευτυχισμένοι μαζί". Επανάληψη μεν αλλά δεν έχει σημασία. Δεν την βαριέμαι ποτέ αυτή τη σειρά. Ταυτίζεσαι με τους ρόλους. Το ζείς σαν να είσαι μέρος της. Μόλις τελείωσε όμως. Κρίμα...

Σκεφτόμουν τί να κάνω για να περάσει η ώρα... Πάλι ξημερώματα θα κοιμηθώ και δεν θα σηκώνομαι για δουλειά.

Βγήκα για λίγο έξω. Ο ουρανός συννεφιασμένος. Μπόρα έρχεται μάλλον. Όλα είναι θολά. Γκρί.. Όμορφη εικόνα!!! Επιτέλους. Να καθαρίσει λίγο ο τόπος. Να μυρίσει αυτό το μοναδικό άρωμα, του βρεγμένου χώματος..

Τί σας λέω.. Ο καθένας με τον πόνο του... Με ένα τσιγάρο παρέα και ένα τραγούδι που είχα καιρό να ακούσω... Και τώρα παίζει στο ραδιάκι μου. Συνεχίζω να παραμένω ξύπνια. Η πόλη μου κοιμάται. Πολύ ήσυχα είναι απόψε. Αυτοκίνητα δεν παιρνούν, βήματα δεν ακούγονται. Ακόμη κι ο γάτος μου, την έκανε για ονειράκια..

Φαντάζομαι το ξημέρωμα κάπως έτσι..

















Θα το ήθελα πολύ δηλαδή, αλλά δυστυχώς την θάλασσα την βλέπω μόνο απο την ταράτσα.. Έχει απίστευτη θέα... Το μάτι σου, φτάνει μέχρι τον Πειραιά κι ακόμη πιο πέρα.. Αλλά πιός ανεβαίνει ξημερώματα εκεί...

Καλό ξημέρωμα....

28/10/08

Ανεμώνες...
























Στα σύννεφα εκεί ψηλά,
στου ουρανού την αγκαλιά,
ήμουνα χρόνια τώρα κλειδωμένη!

Στων αστεριών την συντροφιά
και με ελπίδα στην καρδιά,
πως θα' ρθεις για να είμ' ευτυχισμένη!!

Πέρασαν χρόνια και καιροί
κρύο, ζέστη και βροχή,
είδαν τα μάτια μου, ατέλειωτους αιώνες!

Μα σαν σ'αντίκρυσα εκεί,
ήλιος και θάλασσα μαζί,
γίναν οι στάχτες μου, χιλιάδες ανεμώνες!!!

26/10/08

Απο την Κρήτη με Αγάπη!!!

Σας έλλειψα..! Δεύτερο ποστ για σήμερα!!!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το φίλο μου, "Niok", από την Κρήτη, που μας κρατάει συντροφιά με τις υπέροχες επιλογές του. "Live". Ξεσηκώνει τους πάντες με τα τραγούδια του και προσφέρει ταξίδια στις μουσικές του κόσμου...
Εάν είστε λάτρεις τις καλής ξένης μουσικής και όχι μόνο χτυπήστε του την πόρτα...

Θα είναι εκεί και θα σας περιμένει..
Kαλό βράδυ!!!

Bugs bunny on ice! ! !

Καλημέρα!! Κυριακή σήμερα. Χαλαρά στο σπιτάκι για τεμπελιό. Εφημεριδούλα, καφεδάκι και ξάπλες στον καναπέ..

Στην τηλεόραση παίζουν, παιδικά. Τί άλλο απ' τους αγαπημένους ήρωες όλων. Χαζεύοντας την εφημερίδα, διάβασα για την παράσταση που έρχεται στην Ελλάδα 12-21 Δεκεμβρίου.

Η διάσημη και αγαπημένη ιστορία του Ιουλίου Βερν, ο "Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες" εμπνέει τους δημιουργούς του Holiday on Ice που συνεργάστηκαν με τους Warner Brothers, φτιάχνοντας ένα θεότρελο σόου για μικρούς και μεγάλα…παιδιά που δεν σταμάτησαν ποτέ να αγαπούν.

• τον πολυμήχανο Bugs Bunny,
• τον τυχερό Tweety που πάντα ξεφεύγει από τα νύχια του δαιμονισμένου γάτου Sylvester,
• τον ανταγωνιστικό και αυταρχικό Daffy Duck,
• τον "ταχύτερο ποντικό στο Μεξικό" Speedy Gonzales και
• το γρήγορο όσο και οργισμένο Tasmanian Devil.

Όλα ξεκινούν όταν η γιαγιά και ιδιοκτήτρια του Tweety και του Sylvester, διαβάζει στο αγαπημένο της καναρίνι την περιπέτεια στην οποία πρωταγωνίστησε ο ήρωας του Ιουλίου Βερν, Φιλέας Φογκ, όταν αποφάσισε να κάνει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες στοιχηματίζοντας 20.000 λίρες.
Εν' τωμεταξύ ο δαιμόνιος γάτος του σπιτιού, Sylvester προσπαθεί- τι άλλο;- να πιάσει τον Tweety, αλλά η γιαγιά τον κυνηγάει.
Όταν η ιστορία έρχεται στο σημείο που ο Φιλέας Φογκ φτάνει στη Νέα Υόρκη, ο Tweety βυθίζεται σε βαθύ ύπνο και αρχίζει να ονειρεύεται τρελές περιπέτειες μαζί με τα υπόλοιπα καρτούν…
Η γιαγιά σφυρίζει την εκκίνηση της κούρσας στη Νέα Υόρκη και οι τέσσερις ήρωες, Bugs Bunny, Tweety, Sylvester και Daffy Duck ξεκινούν το ταξίδι τους στις πέντε ηπείρους.

Για περισσότερα πατήστε εδώ

23/10/08

Τώρα που πήρα φόρα! ! !

Θα σας ζαλίσω... Γλυκά όμως!!! Παντελής Θαλλασινός. Για να ταξιδέψετε..... Μια μελωδία απ'τα παλιά, που όμως, όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα είναι εδώ για να μας θυμίζει!!!



Κλείστε τα μάτια κι ακούστε τον. Τραγουδήστε μαζί του και ονειρευτείται!!!

22/10/08

Χαρούλα...

Ήθελα απο καιρό να γράψω για την Χαρούλα Αλεξίου. Μεγάλωσα με τα τραγούδια της. Μου τα τραγούδαγε η μητέρα μου.... Τόσα χρόνια....και είναι καλύτερη απο ποτέ.

Με τα τραγούδια της, ταξιδεύεις. Με την φωνή της, μαγεύεσαι...Δεν θα μιλήσω για την δισκογραφία της. Αλίμονο, να μην ξέρεται. Ήταν, είναι και θα είναι η πιό αγαπημένη φωνή. Και πόσες αναμνήσεις.....Κάθε τραγούδι της, μιά ιστορία. Όλα σε θυμίζουν, Ζήλεια, Οι φίλοι!!!

Τί θυμήθηκα τώρα. "Έχω γενέθλια και τα γιορτάζω σε ένα μεζεδοπωλείο της περιοχής που μένω. Είμαστε μεγάλη παρέα. Ήταν και η μητέρα μου εκεί. Μαζί με το σχήμα του μαγαζιού, τραγουδούσε κι εκείνη,υποτίθεται χαμηλόφωνα. Ο κιθαρίστας που την άκουσε, σταμάτησε το πρόγραμμα και την κάλεσε να τραγουδήσει μαζί τους. Έτσι κι έγινε". Πρώτο τραγούδι "Αλεξίου". "Απόψε θέλω να πιώ". Αφιερωμένο σε μένα κι εγώ να το χορεύω.Δεν θα το ξεχάσω ποτέ.



Ελπίζω να την απολαύσετε όσο κι εγώ!!! Πάω να ρίξω μιά στροφή και τα ξαναλέμε. Φιλάκια και καλό βράδυ..

21/10/08

Ήρθα να κάνω λίγη φασαρία εδω μέσα, γιατί τον τελευταίο καιρό έπεσε πολύ μελαγχολία. Δεν ξέρω ακριβώς τί θα αναρτήσω αλλά όσο γράφω θα το σκέφτομαι... Κάθομαι στο γραφειάκι μου και κοιτάω γύρω γύρω!!! Δεν υπάρχει τίποτα κρεμασμένο στους τοίχους. Ούτε κάδρα, ούτε αφίσες, ούτε καν ένας καθρέπτης... Τίποτα. Θα φέρω αύριο σύνεργα για να χρωματίσω αυτό το μουντό τοπίο. Ίσως ένα παζλ. Κάτι βρε παιδιά. Τώρα που είπα παζλ..

Η Νυχτερινή περιπολία του Rebrant.

Πολύ δύσκολο...Εφτά ολόκληρους μήνες έκανα για να το φτοιάξω! Άξιζε όμως τον κόπο. Ήταν λίγο κουραστικό βέβαια λόγο των χρωμάτων αλλά πολύ καλό...Αν δεν έχετε φτοιάξει ποτέ στην ζωή σας, δοκιμάστε το. Πολύ ωραία ασχολία...αλλά για υπομονετικούς ανθρώπους.

Χιλιάδες πολύχρωμα κομματάκια, πεταμένα στο πάτωμα εδώ κι εκεί. Να προσπαθείς να τα βάλεις σε μιά τάξη. Και να έχεις το φόβο μήπως χάσεις κανένα. Τα προσέχεις σα τα μάτια σου... Για να σου χαρίσουν αργότερα, τον τίτλο του δημιουργού!!!

Γιατί μπορεί αυτό που έχεις μπροστά σου, να το εμπνεύστηκε κάποιος άλλος, αλλά εσύ το πήρες διαλλυμένο. Και το έχτισες από την αρχή....

Άντε, καλή αρχή. Φιλάκια σε όλους.

20/10/08

Μόνο μια στιγμή!!!

Δε θέλω πια να συνεχίσω
σ' όνειρο ξένο, τ'ονειρό μου να ζεί
μονο για μια στιγμή γυρίζω πίσω
ό,τι αγάπησα να πάρω μαζί

Μόνο μια στιγμή, μόνο
μέσα στο χρόνο αρκεί
μόνο μια στιγμή, δως μου
για να σε μάθω απ'την αρχή

Άλλο σε θέλω κι άλλο σ'έχω ανάγκη
δεν είμαι εγώ το χέρι που θα πιαστείς
δεν είναι φώς μου η ζωή μας μια μάχη
χαμένος δεν υπάρχει και νικητής

Στίχοι
Μουσική
Εκτέλεση
"Μαρία Λούκα"

17/10/08

Αφιερωμένο...

Με με κοιτάς, ζαλίζομαι
και το μυαλό μου χάνω...
Μή μου μιλάς τρελένομαι
δεν ξέρω τί να κάνω!!!

Στην αγκαλιά σου κράταμε,
και το φιλί σου δώσμου...
Μές την καρδιά σου κλείσε με
να γίνω ο ουρανός σου!!!

Λογάκια...

Γλυκό αεράκι που ανεμίζει,
και σκέψεις στο μυαλό σκορπίζει,
λογάκια αγάπης καλά κρυμμένα,
στου χρόνου το πέρασμα παραδωμένα!!!

Σαν τραγουδάκι που θυμίζει...
σαν τριαντάφυλλο που ανθίζει...
για πάντα μέσα στην καρδιά μας
και ταξιδεύει τα όνειρα μας!!!
Δώδεκα η ώρα!!! Σκέφτηκα να ασχοληθώ λίγο με το μπλοκάκι μου, αλλά δεν έχω έμπνευση. Έβαλα μια μπυρίτσα να πιώ. Έτσι για παρεούλα. Να γράψω κανένα ποιηματάκι, να ακούσω λίγη μουσικούλα.. Κάτι έπαθε το ραδιάκι και δεν παίζει. Δεν ξέρω. Όλα φαίνονται σαν να μου πηγαίνουν κόντρα!!!

Κάνει λίγο κρύο σήμερα!!! Μου ήρθε στο μυαλό, βαρύς χειμώνας. Χιονισμένα τοπία, εκδρομή στο βουνό και αυτή η όμορφη μυρωδιά απο τα ξύλα που καίνε στο τζάκι. Είναι πολύ νωρίς ακόμα όμως. Έτσι δεν είναι;;;



Θέλω πολύ να έρθει εκείνη η μέρα, που θα κοιτάξω έξω απ'το παράθυρο και θα είναι όλα τόσο άσπρα. Δεν ξέρω για σας, αλλά θεωρώ ότι το χιόνι κρύβει μαγεία μέσα του... Μάλλον έχω γίνει πολύ ρομαντική τελευταία...


Τί σας λέω βραδιάτικα ε!!!Ανυπομονώ... Τζάκι, παρεούλα , κρασάκι ή ότι αγαπάτε και κουβεντούλα μέχρι το ξημέρωμα. Να σας αφήσω, γιατί έτσι όπως το πάω, θα ανάψω το τζάκι σε λίγο. Φιλάκια πολλά και μιά όμορφη νύχτα!!!

13/10/08

Χωρίς τίτλο..

Είμασταν βράδυ αγκαλιασμένοι
κι απο τον κόσμο ξεχασμένοι,
και με τον ήχο της κιθάρας
ξενυχτούσαμε...

Γράφαμε όνειρα, σ'ατέλειωτα
τραγούδια και τη ζωή μας,
αγαπούσαμε...

Μα σαν έφευγε το βράδυ κι ήταν μέρα,
και τα όνειρα σκορπίζαν στον αέρα,
Σαν ο ήχος της κιθάρας σταματούσε,
και η μελωδία της σιωπής ξεκινούσε
εσύ χανόσουν!!!

Στου βουνού την κορυφή ν'αναζητήσεις
και μιας άλλης την καρδιά να κατακτήσεις...


Καλό βράδυ...

11/10/08

Οι διαφορές...

Καλημέρα.. Σάββατο σήμερα.. Τέλεια. Ευκαιρία για ξεκούραση, τηλεορασίτσα, λίγο σερφάρισμα και ότι αγαπάτε τελος πάντων.. Βρήκα αυτή την φωτογραφία και ήθελα να σας την δείξω. Η διαφορά απο το 1990 εώς το 2008. Τα λόγια είναι περιττά.


Φιλάκια πολλά και τα λέμε ξανά....

Λίγα λόγια....

Με αφορμή, το δεύτερο live επεισόδιο της "Παρέας", θα ήθελα να πώ ένα "Μπράβο" για τα θέματα που θίξανε τα παιδιά.. Δεν έτυχε ποτέ, να παρεβρεθώ σε αντρική παρέα, η οποία θα συζητάει τέτοια θέματα.. Ζήλεια-Σχέσεις κλπ.

Οι σχέσεις μεταξύ γυναικών και αντρών είναι ένα περίπλοκο ζήτημα.. Ο καθένας έχει τον δικό του χαρακτήρα, τις δικές του απόψεις, τα δικά του θέλω. Όμως για να κρατήσει μία σχέση θα πρέπει, τα θέλω του ενός να συμβαδίζουν με του άλλου. Αυτό είναι πολύ δύσκολο. Και πού καταλήγουμε;; Συμβιβαζόμαστε, κλεινόμαστε στους εαυτούς μας, δεν κάνουμε πράγματα που θέλουμε, είτε γιατί σε εισαγωγικά μας απαγορεύεται είτε γιατί δεν θέλουμε να δημιουργούμε κόντρες.. Αποτέλεσμα;; Όλοι θα το ξέρετε.. Ζήλεια, μουρμούρα, τσακωμοί και ένα σωρό άλλα που καταστρέφουν την σχέση.. Και φυσικά τόσα άλλα θέματα(γράφεις βιβλίο).

Ας αρχίσω:

1)Βραδιά ποδοσφαίρου : Ο σύντροφος σας έχει καλέσει φίλους στο σπίτι για να δούν μπάλα. Σαν καλή οικοδέσποινα, θα τους περιποιηθείται χωρίς γκρίνια. Μπορείτε να καλέσετε και μια φίλη για παρεούλα. Θα ήταν καλύτερο να σας παρατήσει μόνη και να τρέχει αλλού; Στο κάτω κάτω, δεν έχει μπάλα κάθε μέρα!!!

2)Θέλει να βγεί με τους φίλους του ή με τις φίλες της για ποτάκι. Ντε και καλά, να πάτε κι εσείς μαζί. Πάρτε τις φίλες/φίλους σας και πηγαίντε αλλού. Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική "Γιατί δεν θέλει να πάω μαζί του/της = θα συναντήσουν γκόμενες/γκόμενους".

3)Διακοπές: Όλοι χρειαζόμαστε διακοπές. Και με τον Καλό/Καλή μας, αλλά και μόνη μας. Με τους φίλους μας. Να ξεφύγουμε. Ειδικά όταν συζούμε με τον σύντροφό μας και είμαστε συνέχεια μαζί.. Γιατί πρέπει κάθε φορά που κανονίζουμε διακοπές να βγάζουμε τα μαχαίρια..

4)Βραδιά γυναικών: Κανονίζουν οι γυναίκες βόλτα. Μήν τους βγάζετε το λάδι, με σχόλια του τύπου "Και γιατί δε μαζεύεστε σπίτι όλες μαζί", "Και που θα πάτε 5 γυναίκες μόνες" και άλλα τέτοια. Ξέρετε εσείς..

5)΄Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν ζηλεύει. Όποιος το πεί αυτό είναι ψέμα. Έστω και μία ελάχιστη ποσότητα ζήλειας, πάντα υπάρχει. Με το να ζηλεύεται σε υπερβολικό βαθμό, μόνο κακό κάνεται. Πνίγεται το έτερον ήμισυ.. Του κόβεται τον αέρα(αναφέρομαι και στους δύο).

6)Οι φίλοι μας: Ποτέ δεν ξεχνάμε τους φίλους μας. Αυτούς που είχαμε πριν την σχέση μας. Πέφτουμε με τα μούτρα στο νέο μας σύντροφο και ξεχνάμε τους πάντες. Μέγα λάθος. Γνωρίζουμε εξ'αρχής τους φίλους μας στο αίσθημα. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Είναι η ζωή μας. Δεν την πετάμε έτσι.

Το θέμα είναι να νιώθεις ελεύθερος. Όπως όταν είσαι μόνος σου. Να μη νιώθεις καταπιεσμένος και εγκλωβισμένος. Γι' αυτό οι περισσότεροι γάμοι και οι απλές σχέσεις δεν κρατάνε.. Δεν παντρευτήκαμε κάποιον για να τον κάνουμε κτίμα μας. Κανείς δεν ανήκει σε κανέναν. Ούφ... Τα είπα, τα άκουσα κι εγώ και ξελάφρωσα.. Γυναίκες: Πηγαίντε σε κανένα αγώνα ποδοσφαίρου, με το φίλο σας.. Θα νιώσετε πολύ ωραία. Άντρες: ψώνια με την γυναίκα σας. Χωρίς γκρίνια (χιχιχι).

Παρότι γυναίκα θα ήθελα να ομολογήσω ότι οι άντρες είναι περίεργα πλάσματα. Αλλά εμείς οι γυναίκες είμαστε... άλλο πράγμα. Ανεξήγητο!!!!!!!!!Δεν μας πιάνεις, πουθενά..

Μάκια...

10/10/08

Η "xaroylita" πάει αγγλικά! ! !

Αγγλικά..
Μία απο τις γλώσσες που όλοι πρέπει να ξέρουμε..
Να μιλάμε, να γράφουμε και να καταλαβαίνουμε. Σε ηλικία 17 ετών σταμάτησα τα αγγλικά γιατί βαριόμουν.. Μετά απο αρκετά χρόνια αποφάσισα να πάρω το "Lower"..
Κάλλιο αργά παρά ποτέ... Σωστά!!!

Έτσι λοιπόν μετά απο εντολή της "Δασκάλας μου", θα γράψω μια ανάρτηση στα αγγλικά. Μπορείτε να γελάσετε, να κλάψετε, να φωνάξετε.. Ζητώ συγνώμη για τα λάθη, που σίγουρα θα βρείτε, αλλά είναι πολλά τα χρόνια..
Καταλαβαίνεται ελπίζω!!!!!!!!!!



Dear mates,

I'm writing this letter, because my teacher, asked me to. My name is Haroylita, as you know.

I know that by writing this letter I might look ridiculous,but I don't care. When I decided to make this blog, a friend helped me a lot.. Every time, I was looking for something, I sent an e-mail to him. I still have many questions but I don't want to disturb him. I decided to look for answers, on my own. If some day, you visit this blog and find a mess, don't panic..

Since I started writing this calendar, I met more friends, than I could imagine. Everyone has their own blog. And so many posts. My friends are: " Uzuburu-buru, anapoda-strava,Η Σιωπή (I don't want to write it in English), Strofilia...the seguel, HaveyoursayToday, Rizobreaker, Τέχνες Έκφρασης, and so many other..

If you are still reading this, thank you.. If you aren't sorry. Perhaps you might have fallen under your desk. Next time my English will be better. That’s a promise. Lots of kisses to everyone.

With love, Haroylita.

Δεκτό κάθε σχόλιο. Οι φίλοι γι'αυτό είναι εξάλλου. Φιλάκια σε όλους και καλό Σαβ/Κύριακο.

ΥΓ: Ευχαριστώ "Φιλενάδα". Σου χρωστάω...

Το "Gong" που λέει την ώρα....

Ανεκδοτάκι που μου στείλανε...

Ένας τύπος γυρίζει σπίτι του μαζί με 3 φίλους του μετά από μία 8ωρη βόλτα σε bar και club.
Μπαίνουν στο σπίτι παραπατώντας, αράζουν στον καναπέ και ο οικοδεσπότης πάει πίσω από το μπαράκι για να βάλει ποτά.
Ένας από τους 3 καλεσμένους παρατηρεί το τεράστιο χάλκινο gong που ο οικοδεσπότης έχει μέσα στο σαλόνι.

- Ρε συ Μπάμπη, τι είναι αυτό ;

- Αυτό είναι ένα ρολόι που μιλάει !

- Τι λε ρε φίλε, υπάρχει τέτοιο πράγμα; Και πώς δουλεύει ;

- Να, δες ...

και αρπάζει το σφυρί και τραβάει ένα δυνατό χτύπημα στο gong, τόσο δυνατό που έτριξαν τα τζάμια.
Κάθονται και οι 3 φίλοι και περιμένουν να το ακούσουν να λέει την ώρα, ώσπου ακούγεται μια φωνή από το διπλανό διαμέρισμα :

- ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΡΕ ΒΛΑΜΕΝΕ; ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΤΟ ΠΡΩΙ!!!!!!!!!!!!!!!

7/10/08

Ταξιδεύοντας στην Ισπανία..

H Ισπανία κατατάσσεται στην τρίτη θέση μεταξύ των κορυφαίων ταξιδιωτικών προορισμών στην Ευρώπη. Πράσινες κοιλάδες, χιόνι στα βουνά του Βορρά και συγχρόνως μια άγονη έρημος.


Η Ισπανία φημίζεται για τις παραλίες της.
Στην Νότια Ισπανία συγκεκριμένα υπάρχουν παραλίες με λευκή άμμο, ενώ στην Δυτική παραλίες με εξωτική μαύρη άμμο στο ηφαιστειογενές έδαφος των Κανάριων Νήσων. Η Ισπανία παρουσιάζει ένα πνεύμα γιορτής, όπως αντικατοπτρίζεται στο μοναδικό "La Tomatina." Αξίζει τον κόπο να ταξιδέψετε για τα εκλεκτά εδέσματα..
Υπάρχουν πολλά μέρη να επισκεφτείτε.
Θα θαυμάσετε από κοντά την εξαίσια αρχαία αρχιτεκτονική. Όπως το ρωμαϊκό υδραγωγείο, τους ισλαμικούς, γοτθικούς, καθεδρικούς ναούς, τα παλάτια και τα μεσαιωνικά κάστρα.
Ταξίδι στη Μαδρίτη: Το Museo del Prado, Reina Sofia είναι φημισμένες art galleries ενώ το Palacio Real, είναι ένα μεγάλο παλάτι. Το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.


Μπορείτε να ταξιδέψετε στη Βαρκελώνη για να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική του Gaudi(πλοίαρχος του μοντερνισμού).



Η Βαλένθια, είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη, η οποία είναι ιδανική για ταξίδια. Επισκεφτείτε το μουσείο κάλων τεχνών, δείτε την πλούσια αρχιτεκτονική και ζήστε την έντονη νυχτερινή ζωή. Η Σεβίλλη, η πρωτεύουσα της Νότιας Ισπανίας φημίζεται για τα μοναδικά μουσουλμανικά μνημεία, και το φλαμένκο stupendous (καθεδρικός ναός).

Προσθέτο και αυτή τη φωτό, μετά από επισύμανση ενός φίλου.. Γρανάδα..



Μήπως είναι ώρα για ένα ταξιδάκι στην Ισπανία!!! Ούτε κι εγώ έχω πάει. Και με όλα αυτά που είδα, ψήνομαι. Σκεφτείτε το..

5/10/08

Ποιηματάκια...

Αν θα μπορούσα ψηλά να κοιτάξω,
Αχ! Να μπορούσα τον κόσμο ν'αλλάξω.
Να δώσω παντού απ' την δική μου ευτυχία,
να σκορπίσω αγάπη, να χαρίσω μαγεία.

Αχ, να μπορούσα τον ουρανό να φτάσω,
χίλια κεριά "Τ'αστέρια" να ν'αναψω.
Να κλάψω για κείνους, που ποτέ δε δάκρυσαν,
να δακρύσω γι'αυτούς που στ'αλήθεια "Μ'αγάπησαν".

2/10/08

Τι θα λέγατε για "Αρκά"


Το μόνο που μπορείς να κάνεις, διαβάζοντας "Αρκά" έίναι να γελάς. Έτσι αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας, ιστορίες του. Για γέλιο μέχρι τελικής πτώσης.....










Θα ήθελα να ευχαριστήσω ένα "Φίλο" για την βοήθεια του.

Για περισσότερο "Αρκα" μπορείτε να επισκευθείτε το επίσημο website του. Ελπίζω να γελάσατε όσο κι εγώ.